Sky Bridge 721 в Чехия ще бъде най-дългият висящ мост в

...
Sky Bridge 721 в Чехия ще бъде най-дългият висящ мост в
Коментари Харесай

Чехия може да се похвали с най-дългият висящ пешеходен мост в света

Sky Bridge 721 в Чехия ще бъде най-дългият провесен мост в света, когато бъде oфициално открит до края на месец май тази година (2022 г.). Както подсказва името, пътеката е дълга 721 метра. Мостът се намира в Долни Морава в подножието на планината Кралицки Снежник в северната част на страната.

Новият мост е с надморска височина от 1125 метра и може да бъде посетен безплатно.

Различни страни от доста години се пробват да построят най-дългия пешеходен мост в света. Sky Bridge 721 ще подобри рекорда за най-дълъг провесен пешеходен мост, държан до момента от Baglung Parbat, който се простира на 567 метра. 

Той пресича река Кали Гандаки в провинция Гандаки, Непал, а посетителите го разказват, като " неповторимо прекарване, предлагащо спиращ дъха театър и прилив на адреналин. "

След него се нарежда 516 Arouca в Португалия, който както подсказва името, е дълъг 516 метра. Този мост беше открит на 29 април 2021 година

Sky Bridge 721 е заобиколен от живописната природа на планината Кралицки Снежник, като се намира на към 200 км източно от Прага. Мостът дава на посетителите невероятни гледки към естествени пейзажи, които не могат да се изживеят на никое място другаде, означават от Daily Mail. 

Висящият пешеходен мост е единствено на няколко метра от популярната Sky Walk - 55 метра висока спираловидна дървена пътека.

След като преминат от другата страна на моста, посетителите ще имат опция да открият локалната природа и историята на региона посредством нова, дълга 2 км просветителна естествена пътека, наречена " Мостът на времето ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР